សណ្តែកបណ្តុះ ដែលអ្នកចូលចិត្តទទួលទាន ទាំងឆៅ និងឆ្អិននោះ ប្រសិនបើអ្នកយកវាមកចម្អិនឬស្រុះអោយឆ្អិន ល្អជាញ៉ាំឆៅ ព្រោះសណ្តែកបណ្តុះឆៅ ទោះបីសម្បូរវីតាមីន C តែវាមានសារធាតុពុលម្យ៉ាង ឈ្មោះថា ហ្វៃទិក (Phytic) ជាអាស៊ីដម្យ៉ាង ដែលពេលពិសាចូលទៅ វានឹងទៅរួមផ្តុំគ្នាជាមួយ ជីវជាតិផ្សេងៗទៀត ធ្វើអោយរាងកាយ ពិបាកបឺតស្រូបយកជីវជាតិទាំងនោះ ។ដូច្នេះ ស្ត្រីមេផ្ទះ គួរយកវាមកចម្អិនអោយឆ្អិន ល្អជាង បើទោះបីជាវីតាមីន C ត្រូវខូចខាតបាត់បង់ ដោយសារកម្តៅក៏ដោយ ក៏វាជាការបំផ្លាញជាតិពុល ទៅជាមួយគ្នាផងដែរ ៕
យោបល់ចំពោះអត្ថបទនេះ
No comments:
Post a Comment