គ្រឿងផ្សំ
ត្រី ម្ទេស ស្ករស អំបិល ប្រេងឆា ខ្ទឹមស បីចេង ស្រា ទឹកស៊ីអ៊ីវ
វិធីធ្វើ
១ - ត្រីឆ្ពិន ទម្ងន់៥០០ក្រាម , ខ្ទឹមសជ្រក់ ៣០មើម , ម្ទេសដៃនាងក្រហម ហាន់បណ្តោយវែងៗ ២គ្រាប់ , ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ , អំបិលម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ , ប៊ីចេងបន្តិច , ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ , ស្រា ស ១ស្លាបព្រាបាយ , ទឹកខ្ទឹមជ្រក់ ១ស្លាបព្រាបាយ ប្រេងឆា ឬខ្លាញ់២ពែង ។
២ - ធ្វើត្រី វះពោះយកពោះវៀន គ្រឿងក្នុងចេញ លាងអោយស្អាត ទុកអោយស្រស់ទឹក
៣- ដាក់ខ្លាញ់ក្នុងខ្ទះ បើកភ្លើងអោយក្តៅ ចៀនត្រីអោយឡើងពណ៌លឿង ដាក់កញ្ផ្រែងទុកអោយស្រស់ខ្លាញ់
៤- ដាក់ត្រីក្នុងចានសម្រាប់ចំហុយ ដាក់ខ្ទឹមជ្រក់ -ខ្ទឹម ស ទឹកខ្ទឹមជ្រក់ អំបិល ស្ករស ទឹកស៊ីអ៊ីវ ប៊ីចេង កូរអោយចូលគ្នា ស្រោចពីលើត្រី រោយម្ទេសដៃនាង ។បន្ទាប់មក យកទៅចំហុយក្នុង ទឹកពុះ ប្រមាណ ១៥នាទី រួចពន្លត់ភ្លើង លើកមកទទួលទាន ៕
យោបល់ចំពោះអត្ថបទនេះ
No comments:
Post a Comment