គ្រឿងផ្សំ
សាច់ក្រក ការ៉ុត ខាត់ណា ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ពងទា មី
វិធីធ្វើ
១- មីកញ្ចប់ ១កញ្ចប់ , ស៊ុតមាន់ឬទា ១គ្រាប់ , ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ , ដើមខាត់ណា ហាន់បញ្ឆិតៗ ២ដើម, ការ៉ុតហាន់ស្តើងវែងៗ ១/៤ពែង , សាច់ក្រកហាន់បញ្ឆិតៗ ២ដុំ , ទឹកម្ទេស ១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១/២ស្លាបព្រាបាយ
២- ស្រុសមីអោយឆ្អិន ស្រង់ឡើងអោយស្រស់ទឹក
៣- គោះស៊ុតមាន់ឬទា ដាក់ចានផ្សំទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកម្ទេស វាយអោយចូលគ្នាអោយសព្វ
៤- ដាក់ដើមខាត់ណា ការ៉ុត សាច់ក្រក រួចដាក់មីចូលទៅ កូរចូលគ្នាអោយសព្វម្តងទៀត
៥- ដាក់ខ្ទះលើភ្លើង ចាក់ប្រេងឆាចូលអោយក្តៅ ឆាអោយលឿងទាំងសងខាង ដួសឡើង រោយម្រេច រោយជីវ៉ាន់ស៊ុយ (បើចូលចិត្ត)ទទួលទានទាន់ក្តៅៗ ៕
យោបល់ចំពោះអត្ថបទនេះ
No comments:
Post a Comment