ដំឡូងបារាំង
មានថាមពល កាឡូរីទាបត្រឹម ៩៣គឺឡូកាឡូរីប៉ុណ្ណោះ និងមានជាតិម្សៅច្រើន ព្រមទាំងវីតាមីន C ប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម កាកសរសៃ និងបេតាខារ៉ូទីន ជួយទ្រទ្រង់សុខភាពអោយរឹងមាំ ។
ល្ពៅ
សម្បូរទៅដោយបេតាខារ៉ូទីន និងវីតាមីន A មានអានុភាពក្នុងការប្រឆាំង តទល់នឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាអ្នកបង្ករជំងឺមហារីក ។រីឯគ្រាប់ល្ពៅមានជាតិដែក ផូស្វ័រ ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី ជួយទ្រទ្រង់ដល់សព៌ាង្គកាយ ។
គ្រាប់សណ្តែកស្ងួត :
ថាមពលប្រូតេអ៊ីន របស់សណ្តែក មានកម្រិតទាបជាងប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងសាច់សត្វ ព្រោះជាប្រូតេអ៊ីន ដែលគ្មានអាស៊ីដអាមីណូ ប៉ុន្តែល្អត្រង់គ្មានកូលេស្តេរ៉ូល ឬសារធាតុជំរុញអោយមានគ្រោះថ្នាក់ ដូចជាសាច់សត្វទេ ។ ក្នុងគ្រាប់សណ្តែកស្ងួត ក៏មានជាតិដែក ម៉ង់កាណែស ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន និងអំបិលរ៉ែផ្សេងៗទៀតជាច្រើន សម្រាប់ទប់ទល់នឹងជំងឺសម្កាត់
យោបល់ចំពោះអត្ថបទនេះ
No comments:
Post a Comment